Altafulla premiarà bars i restaurants que reciclin orgànic

El ple d'Altafulla va aprovar per unanimitat un programa de subvencions per fomentar la recollida selectiva entre grans productors de matèria orgànica com bars i restaurants. L'Ajuntament proporcionarà un cubell d'orgànic als establiments, que rebran una subvenció de 100 euros si reciclen correctament durant la temporada d'estiu. La proposta va en la línia de les bonificacions implantades el febrer passat per a particulars que utilitzessin la deixalleria comarcal.

Tots els grups municipals també van votar a favor de l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora del servei del cementiri municipal. Fins ara no hi havia cap marc que en regulés el seu ús. El reglament s'ha fet en referència a pobles similars i ha de servir per establir els tràmits del dret funerari.

cementiri altafulla

El ple també va aprovar l'ocupació temporal d'uns terrenys per dur a terme la canalització d'aigua a la urbanització de Brises de Mar i l'adhesió a la Xarxa de Conservació de la Natura, que prestarà assessorament al consistori en matèria de medi ambient.

D'altra banda, l'equip de govern va anunciar que aviat es començarà a desplegar el protocol d'actuació contra violències masclistes en entorns d'oci i que al mes d'abril es farà la primera audiència pública des del febrer del 2020 i serà telemàtica.