Altafulla estrena carrers i passatges amb noms de dones

Pepita Farreras, Neus Català, Paquita Sendra i Maria Porter són les escollides per donar nom a dos carrers i dos passatges d'Altafulla. Això ha estat possible gràcies a una iniciativa participativa de l'Ajuntament que s'emmarca en el programa d'actes del Dia de la Dona Treballadora. Fins ara, Altafulla no tenia cap via que prengués el nom d'una dona no canonitzada.

El treball de recerca d'una jove altafullenca, Carla Martínez, és l'origen del projecte. Aquesta alumna de l'Institut d'Altafulla va plantejar un estudi del nomenclàtor de la vila i es va adonar que no hi figurava el nom de cap dona. L'Ajuntament es va interessar aviat per la recerca de la Carla i va decidir celebrar una votació que va comptar amb la participació de mig miler de persones.

altafulla1

A més, el consistori ha batejat una cinquena via amb nom de dona. Es tracta del passatge de la Faustina, propietària de la Vila dels Munts que, com el seu marit Caius Valeri Aviti, tindrà el seu nom en una placa.

Les set dones que han quedat fora de la selecció final disposaran de noves oportunitats per passar a formar part del nomenclàtor del municipi. I és que l'Ajuntament guarda aquests noms per a carrers nous que es puguin construir en el futur.