×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Altafulla de Gamma Extra i Torredembarra de 9

El Baix Gaià Tour ha deixat aquest cap de setmana castells de 9 i de Gamma Extra. A Altafulla, Vilafranca i Vella van recuperar bones sensacions i a Torredembarra la Jove de Tarragona i la Joves de Valls van assolir bones actuacions amb castells de 9 pisos

La diada de les cultures d'Altafulla va viure dissabte la millor actuació mai vista a la Plaça del pou, amb tres castells de la Gamma Extra i amb bones sensacions per part de totes les colles participants.

La millor actuació la van dur a terme uns Castellers de Vilafranca que van recuperar sensacions després del Pla de la Séu descarregant el 3d9 amb l'agulla i el 2d9 emmanillat, a més del 4d9 i el pilar de set folrats. Una diada però en que els verds van haver de treure tot el treball acumulat davant d'uns castells que van presentar més batalla de l'esperada.

També va sortir reforçada d'Altafulla la Colla Vella, que va aconseguir descarregar el primer castells de Gamma Extra del curs en forma d'un 5d9 amb folre molt solvent a la segona ronda. Els rosats havien descarregat el 3d9 amb folre a la primer ronda i el 4d9 folrat per tancar l'actuació.

Un 4d9 amb folre que va tornar a ser la gran apsota d'uns Xiquets de Tarragona, que van acabar descartant l'altre castell de nou bàsic per a consolidar tant el 2d8 folrat com el 5d8.

I  la colla amfitriona, els Castellers d'Altafulla van acabar signat la tercera millor actuació de la seva història, estrenant d'una vegada dos castells de set i mig com el 3d7 amb l'agulla i el 5d7, castell sostre del seu historial. Van tancar l'actuació amb el 4d7 i el pilar 5, el primer descarregat del curs.

I 24 hores després a Torredembarra, les dues colles convidades van oferir castells de 9, però amb sensacions contraposades.

La millor actuació va ser per a la Jove de Tarragona, que va signar la primera tripleta màgica del curs. Una actuació però per osta de les intencions dels liles a causa de la caiguda del 4d9 amb folre que van intentar a la segona ronda. Un contratemps que els del Cós del Bou van saber redreçar tornant a intentar el mateix castells i descarregant-lo a tercera ronda. Abans havien completat el 3d9 folrat i per acabar l'actuació van acabar portant pel 5d8 i el pilar de set, descartant un possible intent de 9d8.