×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Altafulla aprova un pressupost de 8,8 milions d'euros

La canalització de l’aigua del dipòsit de Sant Antoni, provinent de l’Ebre, fins a Brises de Mar, amb 448.000 euros de pressupost, dels quals 166.000 els aporta l’Agència Catalana de l’Aigua i la resta s’afegeixen a crèdit; i les obres de remodelació previstes al Casal la Violeta, 354.000 euros també a crèdit, són les principals inversions previstes al pressupost d’Altafulla per l’any vinent que s’enfila fins als 8,8 milions d’euros. La inversió de la Violeta, precisament, va ser un dels pocs punts de topada entre oposició i govern en uns números aprovats sense cap vot en contra.

La voluntat de diàleg per consensuar el pressupost assumint propostes dels partits de l’oposició va rebre la complicitat d’aquests en forma d’abstenció gairebé generalitzada. Gairebé generalitzada perquè Junts per Catalunya va deixar entreveure les tensions internes de la formació a nivell català, que es va traslladar al plenari altafullenc.

Els dos membres del grup a Altafulla van diferenciar el seu vot. Mentre el portaveu de Junts Héctor Bofill va fer costat al govern en el seu vot, Xavier Rofes, va alinear-se amb Alternativa Altafulla, optant per l’abstenció.

TARGETES MONEDER

El pressupost també preveu un increment de la partida de participació fins als 24.000 euros per incloure un procés de pressupost participatiu i contempla línies d’ajuts per fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid-19. Precisament, en aquest mateix plenari extraordinari es van aprovar unes noves bases d’ajuts directes dotades amb 10.000 euros. Es tracta d’una proposta de targetes moneder per gastar al comerç local que es podran adquirir per 20 euros i en contindran 40.

L’Ajuntament en preveu activar 500 a finals de gener, però ja ha assegurat que preveu també ampliar ajuts al llarg de l’exercici.