L'alberg d'Altafulla acollirà confinaments per COVID-19

La Generalitat de Catalunya habilitarà a partir de demà l’alberg d’Altafulla perquè els contactes de persones que hagin donat positiu de coronavirus i no puguin fer la quarantena de manera correcta a casa seva tinguin un lloc on fer-la. Es destinarà en gran part a persones a risc de vulnerabilitat 

A l'alberg altafullenc s’hi podran allotjar familiars de positius que, per circumstàncies de l’espai on viuen, no puguin fer l’aïllament de manera adequada Es tracta generalment de persones en situació de vulnerabilitat.

L'equipament tindrà capacitat per a acollir fins a 36 persones en aquesta situació i serà gestionat directament per Creu Roja, que seguirà tota la sèrie de protocols ja establerts per a garantir totes les mesures de seguretat necessàries.

Els usuaris de l'alberg seran derivats des de qualsevol punt del Camp de Tarragona a través dels Centres d'Atenció Primària o dels serveis Socials i Educatius, adaptant cada cas a les necessitats concretes que presenti.

La iniciativa compta amb el suport de l'ajuntament d'Altafulla que ha ofert el seu suport i s'encarregarà principalment de la gestió dels residus que es generin.

Centre per perones amb discapacitat positives

D'altra banda, el departament també posarà a disposició una casa rural situada a Reus per a persones amb discapacitat intel·lectual positives per COVID-19 que visquin en centres residencials de la demarcació i que no hi puguin fer la quarantena de manera adient.