Pocs canvis a les noves ordenances fiscals aprovades per plenari a Altafulla

Es congelen la majoria de taxes i impostos, entre ells l'IBI, que mantindrà un tipus de gravamen del 0,88%. Tot i això, es castigararan els pisos desocupats pels quals es preveu una recàrrega del 50% en el rebut de l'Impost de Béns Immobles. D'altra banda, els habitatges d’ús turístic passaran a contribuir tributàriament com a pisos amb activitat econòmica.

Entre les ordenances que pateixen modificacions trobem la taxa d'escombraries, que  pujarà un 10% per a tots els veïns del municipi, excepte els restaurants i bars en què no s’aplicarà aquest increment del rebut. La intenció però del consistori és bonificar a tots els que reciclin i facin un bon ús de la deixalleria ubicada a Torredembarra. D’aquesta manera, el rebut de la brossa a les llars expliquen que pot disminuir entre el  5 i 15% si els propietaris dels habitatges utilitzen correctament el servei.

DDR peça ple altafulla brossa taxa 2

Una proposta però  en què no hi van estar d’acord els grups de l’oposició que qualifiquen el sistema de bonificació i de control del reciclatge de poc clar.

Durant el plenari es van aprovar altres ordenances fiscals com la de taules i cadires dels establiments a la via pública. En aquest cas es tornaran a aplicar a partir de l’any que ve  les taxes aprovades abans de la pandèmia tot i la disconformitat de l’oposició. Així doncs s’eliminarà la rebaixa del 70% de la taxa d’ocupació de les terrasses que se’ls havia aplicat a conseqüència de la crisi sanitària.