Altafulla proposa obrir les llars d'infants el 21D i traslladar el col·legi electoral

El 21 de desembre les eleccions al Parlament de Catalunya deixaran les aules de les escoles sense classe, a un dia de les vacances de Nadal. El Govern espanyol ha decretat dia no lectiu als centres d'ensenyament, però hi ha ajuntaments com el d'Altafulla on es plantegen obrir les llars d'infants, per mantenir aquest servei essencial. El problema és que hi ha centres d'educació infantil que són alhora col·legi electoral.

La llar d'infants municipal d'Hort de Pau, a Altafulla, és un dels centres habituals de votació en eleccions municipals, espanyoles i catalanes. El 21 de desembre però serà una votació insòlita en produïr-se en dia laboral, que el Govern espanyol ja ha decretat com a no lectiu a Catalunya. L'Ajuntament d'Altafulla però, vol que aquesta ordre no afecti les llars d'infants del municipi, i per això ha consultat al Departament d'Ensenyament si pot mantir-les obertes, per mantenir el servei de guarderia a les famílies.

Aquesta és l'escola d'Adults Aldara, situada molt a prop de la Llar d'Infants, ja a baix a Mar, i que l'Ajuntament d'Altafulla disposa com a alternativa per fer de col·legi electoral. Si Ensenyament els permet obrir les llars d'infants, aquí es traslladaran les votacions habitualment delegades a l'hort de Pau. En cas contrari, es mantindran al lloc de sembre.

Hi ha poques llars d'infants afectades com a col·legi electoral al territori. A Valls però, es produeix una situació similar a la Llar d'Infants de Xiquets i Xiquetes.  L'Ajuntament ha acordat no obrir-la aquella dia,sumant-se per tant a la jornada lectiva. D'aquesta manera s'hi podrà anar a votar. El punt de votació de l'edifiici de l'Ajuntament, que estarà obert en dia laborable, es traslladarà a Sant Roc, encara que el canvi ja es va fer en les últimes eleccions.