Aprovada la segona fase d'obres de La Violeta

Nou pas endavant per a la finalització de la polèmica remodelació del Casal La Violeta d'Altafulla. El ple altafullenc ha aprovat inicialment aquest dijous el projecte per a la segona fase de les obres, que comprenen entre d'altres la instal·lació de cadires mòbils o l'habilitació de les sortides d'emergència necessàries.

El projecte de rehabilitació del Casal Municipal La Violeta d'Altafulla podrà tornar a engegar en una segona fase en els properes mesos un cop el ple altafullenc l'ha aprovat aquest dijous de forma inicial. Un nou projecte que es dividirà en tres fases independents. La més important, i la que s'emporta la meitat del pressupost de 300.000 euros previst, serà la de la instal·lació de cadires mòbils que permetin que la sala tingui un caràcter polivalent. Una aposta que ha estat el principal punt de fricció en els darrers mesos entre el govern actual i l'anterior, que va tirar endavant el primer projecte, que preveia cadires fixes.

Les altres dues fases consistiran en l'habilitació de la sortida d'emergència necessària i en la solució del problema d'humitats que afecta a la façana nord. Tots dos treballs però es troben immersos en sengles conflictes jurídics, ja que afecten a propietats privades, amb les que s'ha de treballar per a trobar una solució, però sense que aquests afectin al desenvolupament de les obres.

L'aprovació inicial del projecte només ha comptat amb els vots favorables dels grups del govern, ja que Alternativa Altafulla hi ha votat en contra i Junts per Altafulla s'ha abstingut. Des del principal grup de l'oposició s'ha tornat a criticar el retard i el sobrecost de les obres que han suposat els canvis de projecte impulsats per l'actual govern.

Ara el projecte passa a un període d'exposició pública en el que s'espera la presentació de diferents al·legacions que podrien prorrogar-lo encara més en el temps.