×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Arrenquen els treballs arqueològics previs a la construcció d'una nova coberta als Munts

Aquesta setmana s’han iniciat a la vil·la romana dels Munts els treballs arqueològics previs a la intervenció arquitectònica que ampliarà l’actual coberta interpretativa. L’estudi, que s’allargarà durant sis setmanes té com a objectiu detectar i minimitzar possibles afectacions de la futura estructura sobre les restes arqueològiques.

Els arqueòlegs analitzen essencialment els punts afectats per la fonamentació de la futura coberta que ampliarà l’actual espai protegit de la residència central de la Vil·la dels Munts, a Altafulla. Els treballs es concentren a set sectors al voltant de la domus i estan orientats a detectar, per corregir-les, les possibles afectacions sobre les restes arqueològiques que es puguin derivar de la futura construcció. Els treballs arqueològics serviran també per documentar millor el jaciment i complementaran el coneixement adquirit en una altra excavació l'any 2004.

El treball de camp, pressupostat en uns 70.000 euros, tindrà una durada de sis setmanes i respon a la planificació establerta al Pla director que preveu una intervenció global al jaciment que gestiona l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Aquesta actuació es suma també a la ja realitzada l’any 2018 en què es va millorar el recorregut de l’àrea dels banys meridionals de l’espai.

Antoni Rigo i l’equip del Museu  Nacional Arqueòlogic de Tarragona, que gestiona l’equipament, s’han fet càrrec del projecte. Estanislau Roca és qui ha redactat el projecte de la futura coberta interpretativa que protegirà una vil·la romana que data del segle II. Els treballs de camp arqueològics no afectaran l’activitat habitual de l’espai museïtzat, que es podrà seguir visitant.