L'oposició a Altafulla bloqueja la majoria de propostes del ple municipal

 

Primers efectes sobre el Govern d'Altafulla de la nova situació en minoria de l'equip de l'Alternativa Altafulla, després del trencament del pacte amb el PDeCAT a causa del procés independentista. Avui l'oposició en bloc, de l'EINA, el PDeCAT i el regidor de Ciutadans han tombat les propostes més important del Ple Extraordinari.

No hi ha hagut majoria possible per l'equip de Govern d'Altafulla, d'Alternativa, per aprovar els principals punts de l'ordre del dia d'un Ple extraordinari convocat per augmentar la retribució del regidor Jaume Sánchez que assumeix les funcions de Pere Gomés, el líder del PDeCat, exregidor de Turisme i Joventut. Seria un augment de 20.000 euros en la seva retribució anual, fins ara de 8.000, que ha topat amb el vot en contra del mateix PDeCAT, l'esquerra indepndentista i Ciutadans, que junts sumen majoria absoluta. Per tant, no ha prosperat. El Ple de fet, ha estat marcat per la disputa constant entre els grups per la conveniència i l'horari de convocar el Ple extraordinari, segons l'oposició en horari laborable per propiciar la no assistència dels regidors de l'oposició i fer aprovacions amb vot de qualitat.

El mateix ha passat amb la modificació de crèdit per pagar els 72.000 euros de més que han costat les obres de reforma de la Via Augusta, front els 849mil totals que estaven pressupostats. La factura doncs no es podrà pagar, a causa del rebuig de l'oposició. I finalment, tampoc ha prosperat l'aprovació inicial del projecte de remodelació del casal municipal de la violeta. L'oposició l'ha bloquejat amb un escull principal, el rebuig de l'equip de Govern, per l'elevat preu, a posar butaques extraïbles per mantenir la funció polivalent de la sala.

En canvi si que ha prosperat per unanimitat la modificació de les ordenances per la publicitat a l'emissora i la revista municipal, tot i que l'oposició ha instat un cop més l'equip de Govern a negociar per qualsevol proposta a presentar al Ple.