Altafulla rebaixarà la taxa de terrasses més d'un 70%

Altafulla rebaixarà en més d'un 70% la taxa d'ocupació de la via pública de terrasses de bars, restaurants i comerços un cop acabin les diverses fases de desconfinament. Així ho va aprovar el plenari de l'ajuntament altafullenc només amb els vots favorables de l'equip de govern. D'aquesta manera els establiments del municipi amb terrassa passaran a pagar 14, 11 i 8 euros per metre quadrat de terrassa segons les diferents categories d'emplaçament on estan situades.

Des del govern altafullenc van recordar que ara mateix aquesta ocupació està exempta de pagament mentre duri l'estat d'alarma i fins que no es torni a la nova normalitat. Creuen que es tracta d'una rebaixa substancial que ajudarà als bars i restaurants a fer front a la situació.

L'OPOSICIÓ DEMANA QUE NO ES PAGUI DURANT TOT EL 2020

Una mesura que va ser criticada tant per Alternativa Altafulla, que hi va votar en contra, com per Junts per Altafulla que es va abstenir. Des dels dos grups de l'oposició van recordar que un cop acabi l'estat d'alarma la situació de bars i restaurants no tornarà a la normalitat i van demanar que l'exempció de pagament s'allargui com a mínim fins a finals d'any.

LES LLARS D'INFANTS OBRIRAN

Un plenari en què també es va informar que les llars d'infants d'Altafulla tornaran a obrir portes a mitjans del mes de juny en horari de matí i sense menjador escolar. Donaran servei durant els mesos de juny i juliol al 36% de les famílies que hi duen els infants després d'una consulta amb els usuaris que així ho han demanat.