Altafulla implementa ajuts socials i al comerç per fer front a la crisi de la Covid-19

L'Ajuntament d'Altafulla activa el procés per atorgar ajuts socials i al comerç per fer front a les necessitats econòmiques provocades per la crisi del coronavirus. El consistori ha aprovat en ple extraordinari les bases d'aquests ajuts. Es podran sol·licitar en breu, una vegada es publiquin les bases al butlletí oficial.

L’Ajuntament d’Altafulla concreta el destí dels 80.000 euros apartats per a ajuts socials i a comerços per fer front a la crisi de la Covid-19.  40.000 per concepte. Quan encara no han passat ni dues setmanes, el ple del consistori altafullenc, reunit de forma extraordinària i telemàtica, ha ratificat les bases anunciades ara fa dos dilluns, quan en plenari ordinari es va aprovar la seva creació.

Les condicions proposades pel Govern no han convençut l’oposició, Junts s’ha abstingut mentre Altermativa hi ha votat en contra. En ambdós casos s’ha insistit que les ajudes arriben tard i queden curtes. També argumenten que ara persones i comerços necessiten liquiditat immediata, que diuen, es podria aconseguir redefinint el pressupost. Ell govern, per la seva banda,  recorda que els ajuts han de complementar els provinents d’altres administracions. Tampoc descarta ampliar-los en un futur.

En el cas dels ajuts socials es fixa un topall de 600 euros per família. Les línies d’ajuts inclouen lloguer o despeses d’habitatge, subministraments, adquisició d’elements sanitaris o reparació d’electrodomèstics entre altres supòsits.  Els podran sol·licitar persones majors de 16 anys empadronades a  Altafulla afectades per un ERTO o en atur.   Pel que fa als ajuts al teixit comercial, aquests volen assegurar la continuïtat dels negocis i garantir el sou dels treballadors. En aquest sentit es contempla una subvenció de fins a 500 euros per fer front a despeses derivades de l’estat d’alarma i un ajut complementari de 100 euros per cada treballador assalariat. Podran sol·licitar els ajuts els comerços que acreditin una pèrdua d’ingressos superior al 25% durant l’estat d’alarma.