Voluntaris d'Altafulla truquen els veïns de més de 60 anys per saber si estan bé i oferir-los ajuda

Davant situacions excepcionals on gairebé tots són males notícies, neixen iniciatives de voluntaris com la que hem conegut a Altafulla. L’ajuntament ha començat a trucar a la gent més gran de 60 anys per comprovar si es troben bé i si estan acompanyats. En cas d’estar sols, un grup de voluntaris els ajudarà en les tasques que siguin necessàries per evitar contagis.

1400 ALTAFULLENCS SÓN MAJORS DE 60 ANYS

A partir d’aquesta edat es considera un col·lectiu de risc i que pot patir de pitjor manera les conseqüències del coronavirus. Per aquest motiu l’ajuntament altafullenc, amb la col·laboració de voluntaris, ha començat a trucar aquestes persones per saber com es troben i si tenen alguna necessitat.

Del total, durant aquest dilluns s’han trucat a més de 650 persones i s’han centrat en les més grans de 65 anys. Una iniciativa que ha tingut una bona acollida entre les persones que han estat trucades.

LA FEINA DELS VOLUNTARIS

Una vuitena de voluntaris s’han desplaçat fins a l’ajuntament per realitzar aquestes trucades. Prèviament, el consistori va desinfectar els escriptoris i els telèfons que els voluntaris han fet servir.

Durant el cap de setmana es va constituir una borsa de voluntariat per fer front a aquest tipus de tasques, amb un total de 70 persones inscrites. Una vegada fetes totes les trucades, es podrà activar la borsa per poder ajudar a totes les persones que es troben soles i que tenen un major risc.