Els fumadors compren més tabac per si els estancs han de tancar

Els estancs són una de les altres tipologies d'establiments que romanen oberts aquests dies. Es tracta d'una situació singular, ja que no són botigues d'alimentació ni s'hi ofereix un servei de primera necessitat.

Una cua al carrer, amb distància entre cadascun dels seus integrants i molt de respecte en el torn i l'entrada a l'establiment. Així es comportaven aquest matí els clients que s'acostaven a aquest estanc d'Altafulla. Hi van a comprar com tenen costum de fer, si bé aquest cop, més enllà de la seva compra habitual, augmentaran la despesa en previsió de quedar-se'n sense. Un neguit que, de moment, no està justificat però que dependrà del que dictin les autoritats en posteriors resolucions.

De moment, però, la venda continua i es compta amb prou estoc.

PENDENTS DE SI HAURAN DE TANCAR

Més enllà de les cues ordenades i a distància, els clients entren d'un en un en aquest espai de reduïdes dimensions. Aquí els atenen els propietaris amb guants de làtex, per protegir-se i, alhora protegir els visitants. De moment, la rutina continuarà d'aquesta manera pendent que el comissionat del mercat del tabac, depenent d'Hisenda, estableixi uns horaris més restrictius per a l'obertura d'aquests establiments.