Torredembarra i Altafulla s'alien per combatre la problemàtica dels habitatges ocupats

Després de fer front comú per reclamar millores en les infraestructures, els municipis del Pacte de Berà volen traslladar la seva coordinació a matèries com l'habitatge. Per tal d'evitar les ocupacions que pateixen els diversos municipis de la costa, treballaran conjuntament per consensuar polítiques comunes i exigir millores a la resta d'administracions.

A un costat del carrer una filera d'habitatges ocupats i a l'altra, una altra filera d'habitatges tancats i amb vigilància privada perquè no puguin patir cap més ocupació. És el carrer dels Catúfols d'Altafulla, un dels exemples més clars de zones on habitatges buits arran de la crisi han patit ocupacions massives a la línia de la costa entre Altafulla i Calafell.

Per fer-hi front, els municipis agrupats sota l'anomenat Pacte de Berà han acordat treballar conjuntament com ja han fet en altres matèries com la de les infraestructures. D'aquesta manera establiran taules de treball entre les regidories responsables d'habitatge de cada municipi per a establir una política comuna i presentar un pla comú davant de les administracions catalana i estatal per reclamar solucions. També per a negociar directament amb els grans tenidors d'habitatges buits que aquests puguin passar a ser gestionats per borses públiques.

Però no tots els municipis pateixen l'ocupació d'habitatges de la mateixa manera. A Torredembarra per exemple es tracta de casos més aïllats arreu del municipi. Des del govern torrenc reclamen una política comuna que eviti desplaçaments d'ocupacions entre els diferents ajuntaments.

Un front comú que volen serveixi per a reclamar noves polítiques d'habitatge als governs català i espanyol i al Jutjat del Vendrell una major implicació judicial en les actuacions.