Altafulla vol reforçar les visites escolars a la Vil·la dels Munts

Reforçar l’explotació de l’actiu turístic i patrimonial que representa la Vil·la romana dels Munts. Aquesta és la voluntat de la direcció del complex arqueològic i l’Ajuntament d’Altafulla, que han teixit complicitats per millorar la difusió i ampliar el volum d’activitats programades al jaciment, especialment a nivell escolar. El recinte es pot visitar cada primer diumenge de mes, quan realitza jornades de portes obertes.

Des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que és qui gestiona el jaciment d’Altafulla, s’apunta que la Vil·la romana dels Munts pot oferir als alumnes dels diferents centres escolars, eines pedagògiques vivencials. Actualment, alumnes de la Portalada ja visiten anualment el jaciment, però els responsables del museu creuen que encara és possible reforçar i ampliar el volum de visites dels escolars durant els dies laborables.

La Vil·la romana dels Munts ofereix jornades de portes obertes cada primer diumenge de mes. El MNAT també incorpora la visita al recinte i el seu entorn cada segon a les propostes del museu cada segona diumenge de mes. D’altra banda, com a activitats més lúdiques i familiars, els diumenge 8 de març i 5 d’abril hi ha previst la celebració de dos tallers familiars. El teatrealitzat Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la; i també Us portem a l’Hortus; un viatge pels jardins i horts romans.