Altafulla deixarà d'acollir el festival Barnasants

Després de vuit anys el festival Barnasants no disposarà de concerts a Altafulla. Ho ha decidit l'equip de govern, que creu que el retorn econòmic i d'afluència de públic no justifica la despesa. S'apostarà pels festivals organitzats des del municipi

Era un secret a veus i aquest dilluns el govern altafullenc ho va confirmar al ple ordinari del mes de febrer. El Festival Barnasants deixarà de fer parada a Altafulla després de vuit anys oferint concents de diferents cantautors cada temporada. Així serà després que el consistori i l'organització del festival no hagin renovat el conveni de col·laboració que els unia els darrers anys i que l’organització hagi decidit apostar per nous municipis, com per exemple diversos de les Illes Balears.

Des del govern altaullenc defensen la decisió com purament econòmica, per l'elevat preu que el municipi pagava per cada concret i el poc retorn en venda d'entrades que s'obtenia, justificant que alguns concerts celebrats els darrers anys havien venut molt poques localitats. És per això que diuen han decidit potenciar encara més els dos festivals organitzats directament des del municipi, l'Altacústic i el festival Internacional de Música.

Una decisió que es va criticar des del principal partit de l'oposició i artífex del conveni amb Barnasants quan estava al govern, Alternativa Altafulla. Creuen que Altafulla perdrà la projecció que dona un festival amb 25 anys d'història i artistes reconeguts al seu abast.

Un plenari en què també es va donar a conèixer el trasllat durant els mesos d'hivern de l'Oficina de Turisme municipal del seu emplaçament actual a l'ajuntament a un de nou situat al Museu del municipi per tal que estigui més a l'abast de les persones que duen a terme visites tant al castell com a la Vila Closa.