Altafulla aposta per la regeneració natural de la platja després del temporal

Després del temporal, Altafulla vol regenerar la platja d'una manera natural i aprofitant les algues que la mateixa llevantada va arrossegar fins a la sorra. Aquestes formaran una barrera natural davant futurs temporals i s'aposta per a no regenerar la platja amb grans quantitats de sorra d'un altre indret.

L'aprofitament de la gran quantitat de l'alga cymodocea que el temporal de la passada setmana va fer arribar a la platja altafullenca com a barrera per a futurs temporals. Aquesta és la primera acció que des del municipi del Baix Gaià es duu a terme perquè la platja del municipi pugui afrontar d'una manera natural properes llevantades.

És per això que aquest dijous els alumnes del Pla de Transició al Treball d'Auxiliar en Vivers i Jardins d'Altafulla han començat a traslladar les algues escampades per la sorra fins a primera línia de mar. D'aquesta manera, la cymodocea ajudarà a arrelar la sorra que arriba de manera natural amb les onades i permetrà que les que pugui generar un nou temporal es frenin abans d'arribar fins al passeig marítim.

Aquesta acció és una de les primeres directrius que han arribat des dels responsables de l'estudi ambiental de la platja altafullenca encarregat per l'actual govern i del que s'esperen les conclusions definitives en les properes setmanes. Un seguit de recomanacions que es vol permetin treballar la fisonomia de la platja d'una manera natural, i acabar així amb unes reposicions anuals de sorra que s'ha demostrat no acaben amb el problema endèmic de falta de sorra. Des del consistori fan una crida als visitants a un canvi de mentalitat sobre com viure i gaudir de les platges.

Les accions començades aquest dijous no quedaran aquí i continuaran amb un reforçament i protecció de les dunes ja existents a la zona del Parc Voramar