Les plantes marines protegeixen part de la sorra de la platja d'Altafulla

El temporal, al seu pas per Altafulla, ha deixat desperfectes a la façana marítima, però no tan greus com s’esperava. Un dels motius que ha ajudat a protegir el litoral altafullenc ha estat l’aparició d’aquestes plantes marines anomenades cimodocea. Aquesta alga viu al fons del mar. El fort onatge les ha arrossegat fins a la platja, creant una barrera natural.

No obstant això, el tram de les Botigues de mar ha estat un dels més afectats. Aquesta nit l’aigua del mar entrava fins al passeig marítim, deixant un rastre de sorra visible aquest matí. A la plaça de Consulat de mar també hi va entrar i els veïns van patir talls de llum que ja han estat solucionats.

Per la seva banda, els baixos del Club Marítim han quedat inundats, una situació habitual quan arriben llevantades d’aquest tipus. El mar ha ocupat part de la zona on estan les embarcacions i ha acumulat grans quantitats de sorra a la part protegida de les dunes o al carrer Pescadors, que s’ha llevat amb un pam de sorra.

Altafulla és a l’espera dels resultats d’un pla de gestió respectuós amb el medi ambient per conservar de manera natural la sorra de les seves platges i prevenir afectacions quan arribin noves llevantades.