La biblioteca serveix als antics socis del govern d'Altafulla per començar a marcar diferències

Altafulla va celebrar aquest dilluns el primer Ple després del trencament del pacte de Govern entre Alternativa Altafulla i el PDeCat a causa del procés sobiranista. Tot i que al Ple no es va aprovar el nou cartipàs, ja es coneixen com quedaran les regidories. Un Ple que per l'absència del regidor de Ciutadans va deixar a la nova oposició en empat amb l'equip de Govern, provocant el vot de qualitat de l'alcalde en un tema polèmic, la biblioteca.   

Un Ple que estrenava nova col·locació pels regidors del Pdecat, ja fora de l'equip de Govern d'Altafulla, en un ple marcat per l'absència, per motius personals del regidor de Ciutadans, que feia que la minoria de l'Alternativa Altafulla al Govern fos més ajustada, amb un empat tècnic de 5 regidors amb la nova oposició de l'Eina i el Partit Demòcrata. En un ple on els exconvergents responien encara al costat del Govern en alguns temes però prop de l'Esquera independentista en un dels més polèmics, el futur de la biblioteca municipal. L'alcalde va haver de fer ús del seu vot de qualitat per rebutjar la proposta de l'EINA de fer un procés participatiu per decidir finalment la ubicació d'una nova biblioteca adaptada a les necessitats d'Altafulla.

Un Ple on l'EINA va recordar constantment a l'alcalde que en aquest mandat ha trencat dos pactes de Govern, reiterant-li que convoqui les Juntes de Portaveus i que a partir d'ara, s'acostumi a dialogar. L'abstenció del PdeCat en canvi va permetre a Alternativa Altafulla aprovar una moció presentada per l'alcalde contra la repressió policial de l'1 d'octubre, un text però que no va agradar als independentistes, perquè no considerava que s'hagués celebrat cap referèndum d'autodeterminació.

Pel que fa al repartiment de carteres entre els 5 regidors del Govern en minoria, Educació i Turisme passa a Jaume Sánchez i Joventut i Acció Social a Michael Preuss. La resta de responsabilitats que tenia el PDeCat les assumeix l'alcalde Fèlix Alonso, encara que de moment no s'ha aprovat el nou cartipàs.