Tret de sortida a la Festa Major de Sant Martí d'Altafulla

La plaça del Pou va ser testimoni aquest dissabte de l’inici oficial de la Festa Major de Sant Martí. La pregonera d’enguany es va encarregar d’encendre la metxa que va fer esclatar els coets. Maria Noguera va ser l’escollida pels seus 32 anys com a mestra a Altafulla i per la seva feina al Centre d’Estudis del municipi. El govern municipal la va escollir de manera consensuada. Un premi a tota la trajectòria de la professora de molts dels actuals regidors de l’ajuntament.

Diumenge al matí es va inaugurar l’exposició commemorativa del 30è aniversari del monument del pilar de vuit que està instal·lat a la plaça del Pou. El vestíbul de l’Ajuntament acull la mostra amb diverses fotografies des de la inauguració del monument fins a les diades més importants de la seva història. A l’acte es va presentar la reedició del llibre ‘Ets i uts del pilar de vuit’ a càrrec de Joan Carnicer Torrent.

A la tarda el foc va ser el protagonista. Els Diables Petits d’Altafulla van sortir en correfoc pels carrers de la Vila Closa. Per acabar el recorregut van mostrar els seus balls i focs a la plaça del Pou, en una actuació que va omplir de llum i fum tot el centre del municipi.

Posteriorment, els Diables van interpretar els seus tradicionals versots satírids. Els més petits van tractar temes locals com la brutícia als carrers o el parc aquàtic de Tamarit que finalment no es va construir. Enguany també s’han afegit temes com el judici del procés o les càrregues policials o el canvi climàtic entre d’altres.