Altafulla demana l'amnistia dels presos polítics a través d'una moció

Altafulla rebutja la sentència del procés i demana l’amnistia dels nou líders independentistes empresonats. Ho fa per mitjà d’una moció aprovada en ple extraordinari aquest dimarts amb 8 vots a favor, 5 abstencions i cap vot en contra. Aquesta és la resposta institucional del consistori a la sentència amb la qual l’ajuntament referma la seva defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya. En una sala plena de gom a gom, el govern es mostrava orgullós per la defensa de la llibertat del plenari.

Tot i això, Alternativa Altafulla havia presentat una altra moció amb certs matisos diferencials, però que no va entrar a plenari, segons el govern, perquè s’havia presentat fora de termini. El text alternatiu però no agradava als grups independentistes perquè demanava l’indult dels presos.

I aquesta va ser també una crítica del principal grup de l’oposició, el coalcalde Molinera va tancar files amb les seves sòcies de govern de qui no dubta del seu compromís amb les llibertats. També hi va centrar la mirada Junts per Altafulla que va estirar la mà a l’Eina per entrar al govern. Des del govern, Molinera es mostrava obert a parlar-ne.