Vila-seca recupera el plafó original de Sant Antoni

L' obra va ser malmesa per culpa d'un acte vandàlic. L’ha restaurat l’Escola d’Art de la Diputació, que també ha intervingut en una altra pintura d’autor desconegut que es va trobar a la biblioteca del mateix municipi.

És el plafó de Sant Antoni Abad, una obra en honor a un del copatrons de Vila-seca. Va ser víctima d’un acte vandàlic i ara la unitat de restauració de l’Escola d’Art de la Diputació, situada a Tortosa, l’ha recuperat. Ha estat una feina llarga i que ha tingut diferents fases.

Estava situat al portal de Sant Antoni, on actualment hi ha una reproducció, i data dels anys seixanta, un moment en què Vila-seca va viure una gran transformació. El plafó de Sant Antoni Abat és un element emblemàtic que el municipi ha recuperat i més endavant es decidirà el seu futur.  

A més del plafó de Sant Antoni, l’Escola d’Art també ha intervingut en una pintura sobre tela, d’autor desconegut i que possiblement data del segle XIX. En aquest cas, però, l’actuació ha estat mínima, perquè l’obra presenta moltes capes de pintura i això dificulta la seva intervenció. Es va trobar emmagatzemada a la biblioteca de Vila-seca.