Si tu véns, ells arriben: Diumenge a La Pineda, Sosciathlon

La quarta edició d'aquesta proposta esportiva i familiar recaptarà fons per lluitar contra el càncer i les malalties estomacals. Encara és possible inscriure's a Sosciathlon, que prepara una agenda d'actes per a totes les edats. 

Fa mitja dècada, la Vanessa Velasco va convidar els amics a una travessa nedant per celebrar el seu aniversari. La seva gent, en arribar, va trobar-se una guardiola per recaptar fons contra la leucèmia.

Aquells amics van decidir que buscarien una excusa anual per ser solidaris a través de diferents activitats. Així va néixer Sosciathlon.

La festa itinerant entre Salou, Cambrils i Vila-seca torna diumenge a La Pineda, amb recorreguts de natació, ciclisme i a peu, de diverses distàncies i adaptables a tot tipus d'edats i condicions físiques durant tot el matí. Amb jocs infantils i un espai de donació de sang, també es recolliran taps per a la Fundació Noèlia, i elements electrònics contra la malaltia de Von Hippel Lindau.

Les inscripcions segueixen obertes a Internet i se superarà la participació de 600 persones del 2018. Aquest cop els diners recaptats es destinaran a la investigació del càncer de mama i de les malalties estomacals a través de l'Institut IDIBELL de Bellvitge, l'Associació Catalana d'Ostomitzats i l'Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa.

El centre neuràlgic se situarà al Passeig Pau Casals. La natació inclourà un recorregut per equips, la bici es desplaçarà cap al Parc de la Torre d'en Dolça i la cursa a peu de 10 quilòmetres s'acostarà a la zona de l'Ermita de la Pineda. El recorregut curt, de 5, podrà completar-se caminant.

Qui no vulgui o pugui participar pot ajudar també gràcies al "dorsal zero". L'edició passada Sosciathlon va aconseguir 13.000 euros.

Inscripcions a la Sosciathlon:

https://www.sosciathlon.org/ca/inscripcions-2018