L'Estadi de Vila-seca comptarà amb una pista d'atletisme i el ciclisme es traslladarà al Parc de la Torre d'en Dolça

TAC12 avança els detalls del futur equipament esportiu local, que diversificarà la seva oferta amb més camps de futbol, de tennis i de pàdel, i amb la intenció d'arrencar les obres a partir de l'any vinent.

Data del 1967 i va ser referent del Camp de Tarragona durant molts anys. Però l'increment demogràfic impedeix que respongui als requeriments actuals. L'ajuntament de Vila-seca va obrir un procés d'estudi i debat amb els clubs usuaris per definir com ha de ser l'estadi del futur, i gairebé ja és una realitat sobre el paper.

Aquest és l'esbós escollit amb el vistiplau de les mateixes entitats. La pista de ciclisme s'elimina i cedeix el testimoni a una d'atletisme homologada que envoltarà el camp de gespa, que podrà utilitzar-se per altres disciplines atlètiques i per acollir partits de futbol.

A sobre dels actuals camps de sorra de futbol i atletisme es construiran dos terrenys de futbol més, amb grada i amb els serveis d'ús diari imprescindibles. També es preveuen dues pistes de tennis, sis de pàdel i altres habilitacions que fomentin l'activitat familiar.

Contemplen, d'altra banda, que l'entrada principal se situï a tocar dels Blocs Sant Esteve, amb la creació d'un pàrquing al racó de l'antiga piscina municipal. I el mur perimetral es derribarà per aixecar una tanca permeable similar a la del Castell i que connecti visualment amb l'entorn.

El canvi afecta especialment el Club Ciclista i l'Escola Ciclista, que es traslladaran al Parc de la Torre d'en Dolça i a una de les esplanades que serveixen com a pàrquing durant el Cós de Sant Antoni. Aquí hi haurà un circuit per a la base i un recorregut que aprofitarà els senderons ja existents a la part superior del pulmó verd de Vila-seca

El procés de participació segueix obert tot i que l'aprovació de la proposta és imminent. El pressupost del 2018 contempla les licitacions del projecte i s'espera que les obres arrenquin durant el 2019. No faciliten encara la xifra del pressupost però parlem d'una de les inversions esportives més ambicioses dels últims anys al territori.