Vila-seca acomiada la festa major d'estiu recuperant el Ball parlat de Sant Esteve

Vila-seca ha acomiadat aquest cap de setmana la seva festa major d'estiu. Les dues ho han fet amb foc. A Vila-seca, també hem vist recuperar el Ball parlat de Sant Esteve.

Des de l'any 1965, Vila-Seca no vivía el Ball de Sant Esteve. Un ball parlat tradicional del municipi que explica la llegenda del rescat de Sant Esteve, la lluita del bé i del mal, bandolers i pirates i donzelles segrestades. Es té constància des de l'any 1775, tot i que el presentat es basa en una còpia manuscrita de 1879. La representació del Ball és a càrrec del grup de teatre La Tramoia.

Els Trabucaires del Comú de Vila-Seca han participat en una Festa Major d'Estiu que ha estat l'avantsala del desè aniversari de l'entitat que se celebrarà l'any que ve amb la Trobada Nacional de Trabucaires. La pòlvora també la van posar els diables, tant els petits, com els grans. Divendres el Ball de Diables infantil de Vila-Seca es va estrenar al Correfoc Petit a la Festa Major d'Estiu, després de la seva formació el passat mes de maig. Els petits van mostrar tot el seu potencial abans del Correfoc dels grans del Ball de Diables de Vila-Seca aquest diumenge a la nit. Un Correfoc que va posar punt i final a més de dues setmanes de festa.