La platja de la Pineda tindrà un espai per al bany amb animals de companyia

El ple municipal de Vila-seca ha aprovat dues iniciatives per la zona turística de la Pineda. D’una banda l’establiment d’una zona pel bany a la platja amb animals de companyia, i de l’altra l’estudi per crear un sistema de comunicació entre els establiments turístics i la policia. Un ple que no va estar absent de polèmica.

A la platja de la Pineda propera al futur contradic dels Prats, a la zona del pantalà, és on habitualment es dirigeixen els banyistes que volen gaudir del mar amb el seu gos. Ara l'Ajuntament de Vila-seca farà un estudi per per acotar un espai per mascotes a la platja i actualitzar, en aquest sentit, l'ordenança de tinença d'animals. Una proposta de Ciutadans, que es va aprovar per unanimitat a l'últim Ple Municipal

El Ple també va aprovar per unanimitat la implantació d'una xarxa de comunicació privat entre les guinguetes de la platja, locals d'hostaleria, amb la policia local i l'entitat de salvament de la platja per millorar la seguretat a les zones turístiques durant l'estiu.

El punt discrepant del Ple va ser l'aprovació d'una modificació de crèdit de 233mil euros que inclou una partida de 100mil euros per un procés participatiu per la millora dels equipaments esportius, el parc cultural del castell i el celler, transport i mobilitat i la prolongació del raval de la mar fins la Plana. Els grups de l'oposició van denunciar l'actitud del regidor d'Hisenda, Xavier Farriol, en un intercanvi de discrepàncies amb l'interventor municipal durant la reunió de la Comissió d'Hisenda municipal.