Els Diables de Vila-seca estrenen colla infantil i vestuari

Estrena del nou ball de diables infantil per un costat, i de la quarta edició dels vestits. Un retorn a l'estil més tradicional, fets amb roba de lli i amb motius pintats a mà. El disseny és obra dels artistes David Osorio i Tamara Huete, encarregats dels vestits del Ball de Diables de Tarragona.

Aquest és el moment del bateig de foc del nou ball de diables infantils de Vila-seca. La colla padrina, el ball de diables infantils d'Alforja, van ser els encarregats de donar la benvinguda als petits diables de Vila-seca. Es respirava la il·lusió en aquesta primera encesa al carrer Sant Antoni, també el neguit i la concentració perquè tot sortís bé i ningú prengués mal. Un cop cremades les primeres carretilles, va començar la festa i el correfoc infantil, amb la participació dels diables infantils d'Alforja i els de Valls.

Una petita gran nit d'estrena que va acabar a la plaça dels estudis amb una encesa final. Hi van participar una 20a de diables i 11 tabalers, amb la mateixa estructura que els grans. Des de la colla asseguren que la nova secció ha despertat molt interès al municipi i que ja hi ha llista d'espera. Si hi ha constància, el nou ball de diables infantil ha de garantir el futur de la colla.

15 anys feia que es van estrenar els darrers vestits, amb els motius cosits i de roba de cotó. Això sí, El canvi comportarà un repte extra, la pintura i la casaca de lli es deterioren més ràpidament que els altres materials i s'hauran d'anar cuidant. Per celebrar l'estrena, després de l'encesa final del nou ball infantil de diables, els grans van fer un petit correfoc, equipats amb totes les edicions de vestits de la colla, 4 robes i dissenys diferents van cremar fins que la pluja va fer acte de presència i va obligar a interrompre la celebració.