Un camió carregat de porcs bolca a Vila-seca

Transportava 209 animals i ha cedit a la C-14, a Vila-seca, poc després de la popular rotonda de les 4 Carreteres. El conductor ha resultat il·lès però una trentena de porcs han perdut la vida.

Passaven 8 minuts de les 11 del matí quan aquest camió de grans dimensions ha perdut el control, segons el seu propi conductor, per problemes mecànics. Les primeres investigacions apunten que hauria patit el trencament d'una ballesta, i que això hauria provocat que la càrrega es desequilibrés cap a un dels cantons, bolcant el vehicle que circulava en direcció a Reus.

L'actuació ràpida dels bombers, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Vila-seca ha permès agrupar desenes de porcs a la mateixa mitjana de la carretera C-14 i aprofitant les barreres arquitectòniques existents. Altres dels animals no han tingut tanta sort, quedant atrapats al remolc.

Alguns d'ells han perdut la vida per culpa de l'impacte. A l'espera de remolcar el camió, els bombers han remullat els porcs davant la intensa calor, amb temperatures especialment elevades dins el mateix vehicle. Uns bombers que han taponat, a més, una petita fuita de gasoil al dipòsit del camió.

La proximitat amb un vial de servei paral·lel ha facilitat el desviament del trànsit existent cap a Reus, i és que en aquest sentit la via ha quedat completament tallada. Això ha evitat majors embussos a la rotonda que connecta la mateixa C-14 amb l'A-7 i pas freqüent de veïns i treballadors de Salou, Vila-seca i Reus.

Cap a Salou, el trànsit era dens, amb un dels 2 carrils tallats al darrer tram previ a la rotonda per facilitar les tasques dels operaris habilitats.