Les últimes pluges beneficien la collita de calçots si no segueix plovent

Després dels aiguats dels últims dies, els pagesos del Camp de Tarragona passen ara de mirar el cel a mirar la terra. I sembla que en el cas del cultiu del calçot, les pluges no perjudicaran la collita, si no segueix plovent. Aviat començar el procés de calçar les cebes que s'han de descompondre de forma natural.

La terra és humida, l'endemà de la tempesta, però no en excés, en aquesta finca del terme municipal de Valls. Hi ha plogut amb força, però els aiguats no han fet mal a les plantacions de calçots, al contrari, evitaran haver de regar de forma artificial durant uns dies. El problema vindrà si segueix plovent.

Si la ceba es podreix abans, la collita de calçots podria reduïr-se. Aquest any la temporada va començar marcada ja per pluges, en alguns punts la plantació de les cebes va haver d'esperar uns dies, però finalment es va poder dins a termini. La Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls espera revalidar les xifres de 15 milions d'unitats de calçots.

La IPG Calçot de Valls manté el nombre de productors, mentre treballa per incrementar la producció de calçots per cada ceba grillada, amb la selecció cada cop més acurada de les llavors.