A la UE Valls li queda un calendari de doble lectura

Tan sols queden cinc partits per tancar la temporada a la lliga Elit i la Unió Esportiva Valls encara no ha certificat ni el play-off, ni la salvació. Jugar la promoció d'ascens és el que té més a prop el conjunt blanc-i-vermell, ja que actualment és vuitè i la té a només dos punts. Mirant cap avall, molt s'haurien de complicar les coses pels de Manel Cazorla per no lligar la permanència perquè els vallencs tenen un coixí de vuit punts sobre el descens amb 15 per disputar-se.

Amb tot, el calendari que té per davant el Valls té dues lectures. De primeres, convida a l'optimisme, perquè quatre dels cinc partits són contra rivals que es troben per sota a la classificació. Els més pessimistes o els més prudents diran, però, que toca disputar-ho tot contra equips que es juguen la vida i que en la primera volta van treure molts punts.

PALAMÓS I SABADELL B PER COMENÇAR

El partit més immediat serà aquest diumenge a un quart d'una del migdia al Vilar. La Unió Esportiva rebrà el Palamós, onzè, sis punts per sota. Els empordanesos només en tenen dos de marge sobre el descens. En la primera volta, empat a dos a Palamós.

Després, el Valls visitarà el filial del Sabadell en el duel més complicat en el que queda de curs. Els vallesans són segons i busquen l'ascens directe; de moment, tenen dos punts d'avantatge sobre la zona de promoció. Els de l'Alt Camp, però, buscaran repetir la victòria al Vilar per la mínima el passat desembre.

TRES EQUIPS EN DESCENS

La traca final serà contra tres equips que es troben en zona de descens. El Sants, que visitarà Valls, ara és 13è amb 26 punts, a un de la salvació. En la primera volta, derrota per 2-1. Després els de Cazorla tornaran a jugar a casa i rebran el Viladecans, que de moment és 14è, amb 24 punts i a tres de la salvació. Al gener, empat a zero. Els vallencs tancaran el curs a domicili, contra la Guineueta, que és 15a amb 23 punts, a quatre de la salvació i qui en la primera volta van assaltar el Vilar per 0-1.

En aquestes cinc finals, guanyar serà sinònim d'allunyar del tot els fantasmes i continuar perseguint el play-off. Per contra, perdre voldrà dir complicar-se la vida. Sigui com sigui, la UE Valls haurà de tenir el que no ha tingut en tot l'any: regularitat.