El pressupost de Valls arribarà als 35 milions d'euros

L’equip de govern de l’Ajuntament de Valls ha tancat finalment una proposta de pressupost per aquest exercici 2023 que creix un 16% respecte el del curs passat per enfilar-se fins als 35 milions d’euros i convertir-se en el pressupost més elevat de la història a Valls. Des del govern es posa l’accent en la capacitat de poder gestionar aquest volum de diners, tot i haver congelat els impostos i es remarca la intencionalitat d’incidir en serveis i polítiques socials.

També creixerà l’aportació a Vallsgenera, que preveu un pressupost de 2,7 milions d’euros, i, especialment, el capítol d’inversions. En total, s’han programat intervencions per 7,5 milions d’euros. Entre elles, bona part per complementar noves fases d’actuacions ja iniciades, com seria el cas de Ca Xapes. 2,8 milions d’euros d’aquest capítol s’invertiran a projectes al centre històric, però la principal novetat serà la inclusió d’una partida d’1,6 milions d’euros destinada a finançar el projecte de recuperació mediambiental dels torrents.

El tancament de la depuradora del polígon es podrà fer una vegada s’hagi retirat el col·lector de la llera del torrent del Catllar. S’espera poder licitar les obres enguany. El pressupost es debatrà la setmana que ve en un ple extraordinari.