Debat sobre els llaços grocs i les pancartes al ple de Torredembarra

Els llaços grocs han estat presents a les portes de la presó de Mas d’Enric. El debat sobre aquests símbols va ser present al ple de l’Ajuntament de Torredembarra, amb dues mocions en sentit contrari. El ple va aprovar, tot i que parcialment, la que defensa que es garanteixi la llibertat d’expressió. Es va rebutjar la presentada per Ciutadans que destaca la neutralitat dels espais públics.

La pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics’, torna a presidir la façana de l’Ajuntament. Aquesta vegada, però, situada un pis més alta per evitar actes vandàlics. El ple va aprovar penjar-la i és un exemple del que defensa la moció presentada inicialment per la CUP i a la qual també es van afegir l’Alternativa Baix Gaià i Esquerra. El text defensa la llibertat d’expressió i denuncia la persecució contra el moviment independentista.

Aquesta moció es va aprovar parcialment. Però el debat sobre els llaços grocs i les pancartes amb missatges polítics va tenir també una moció en sentit contrari. Ciutadans va presentar un text que reclama la neutralitat institucional als espais i edificis públics. Només va aconseguir el vot a favor del PP i es va rebutjar. El PSC va votar en contra de les dues mocions i van assegurar que generen més divisió.

Més enllà del debat polítics, el ple va aprovar l’adjudicació dels contractes de recollida de brossa i neteja viària per un import que supera els 5 milions d’euros. En els dos casos l’empresa encarregada del servei serà Norvert