El tour del Baix Gaià, de Gamma Extra

Per primera vegada les dues diades del Baix Gaià Tour han vist aquest cap de setmana un castell de Gamma extra descarregat en cadascuna.
Una categoria, la del Gamma extra descarregat, a la que va entrar per primer cop dissabte la diada del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra, gràcies al 5d9f completat per la Jove de Tarragona, el primer de la temporada dels tarragonins i el més matiner descarregat del seu historial. Els d'Aleix Bordas el van afrontar a la tercera ronda, després de completar el 3d9f  i el segon 4d9f de la temporada. Van tancar l'actuació amb una altra estrena en forma de pd7f.
Al costat dels liles, una Colla Joves encara sota els efectes del viatge a Washington no va poder amb el principal objectiu de la jornada, un 3d9f que van desmuntar a la segona ronda. Abans havien descarregat amb solvència el 5d8 i van tancar actuació amb el 2d8f i el 3d8.
Una diada que passarà a la història també dels Nois de la Torre, que van completar la segona millor actuació del seu historial. Al ja descarregat enguany 5d7 li van sumar el 7d7, que feia quatre anys que no descarregaven, i sobretot el tercer 3d7 per sota de la seva trajectòria. 
I si a Torredembarra la gamma extra va arribar en forma de 5d9, a Altafulla diumenge aquesta va fer acte de presència gràcies al segon 9d8 del curs descarregat per la Colla Vella. Els rosats el van completar a la tercera ronda després d'haver descarregat abans el 4d9 amb folre i el 3d9 folrat. Van tancar l'actuació carregant un pilar de 6 que va cedir ja amb la canalla fora de l'espadat.
Al costat dels vallencs, els Xiquets de Tarragona no van poder repetir el 5d8 del Pla de la Seu i es van haver de conformar amb la clàssica de vuit, mentre que els amfitrions Castellers d'Altafulla van signar la millor actuació del curs amb la clàssica de set i estrenant el 4d7 aquesta te mporada.