Les barques d'arts menors poden tornar a pescar tonyina a partir de dilluns

79 embarcacions catalanes d'arts menors podran tornar a pescar tonyina de mamnera regular a partir d'aquest proper dilluns. Ho faran per primer cop des del 2007, quan van començar unes restriccions de la pesca d'una espècie que han provocat un gran creixement de la mateixa en els darrers anys. Dues d'aquestes embarcacions tenen base al Port de Torredembarra.

El 2007 va entrar en vigor el Pla de Recuperació de la tonyina. Des de llavors algunes barques d'arts menors podran capturar de manera regularitzada i no accidental fins a 260 quilos de tonyina en el període comprés entre el 16 de juliol i el 31 d’octubre.

Arriba d’aquesta manera el final d’una llarga reivindicació d'uns pescadors de la Costa Daurada, que han vist com la població d'aquesta espècie a proliferat de manera espectacular en els darrers anys arran de la prohibició de la seva pesca, amb el que això ha comportat també per a la disminució de peix blau a les nostres costes. Ara des dels ports tarragonins es celebra la recuperació d'una pesca tradicional al llarg dels segles.

En total seran 79 les embarcacions al llarg de tot el litoral català les que disposaran d'aquesta llicència, de la que esperen pugui augmentar el nombre de quilos capturats en els propers anys.