Torredembarra, a les portes d'una nova vaga de la brossa per Setmana Santa

Si les darreres reunions de mediació entre l'empresa concessionària i els treballadors no ho eviten, Torredembarra tornarà a viure quatre jornades de vaga del servei de recollida de la brossa aquesta Setmana Santa. Seria la segona aturada de l'any i es faria del 28 de març al 2 d'abril, coincidint amb els dies forts d'arribada de visitants.

SANCIONS PER INCOMPLIMENTS

A les portes d'aquesta nova aturada, el ple torrenc ha aprovat aquest dijous només amb l'abstenció de VOX incoar un expedient sancionador a l'empresa concessionària per diversos incompliments. Una sèrie de penalitats que podrien arribar als 38.000 euros de multa.

El principal motiu de sanció és el fet que durant els tres dies de vaga del passat mes de gener, l'empresa va facturar a l'Ajuntament la recollida habitual de la brossa, i no només la dels serveis mínims que es van realitzar.

Des de l'oposició s'ha valorat positivament que se sancionin els possibles incompliments en el servei, però s'ha acusat el govern de fer recaure aquests fets sobre els treballadors a les portes de la nova aturada. Un fet que s'ha negat des de l'equip de govern. Un altre motiu pel qual l'empresa pot ser sancionada és per no haver netejat correctament les illes de contenidors i el seu interior.

ROMANENT DE 800.000 EUROS

El ple de Torredembarra també ha donat compte de la liquidació del pressupost de l'any 2023, que ha deixat un romanent de 800.000 euros. Des del govern han condicionat la seva aplicació a la decisió del govern central de prorrogar o no les mesures que permetien destinar-lo a despesa corrent.