L'Autoritat Portuària revisa el sistema de drenatge del Serrallo després dels aiguats

Els últims episodis de temporal han posat en evidència els problemes de la part baixa de Tarragona i el barri marítim per absorvir l'aigua. El Port de Tarragona ha confirmat a Tac12 que revisarà les instal·lacions de drenatge d'aigua al barri marítim de la ciutat després dels últims episodis d'inundacions. El president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, ha assegurat que si bé les bombes d'extracció d'aigua no van poder absorvir inicialment l'avinguda, si que van funcionar per restablir la normalitat en poques hores.

Les imatges de la inundació al barri del Serrallo o les de la part baixa de la ciutat, ara fa uns dies, van córrer com la pólvora per les xarxes socials durant les tempestes del 9 i 10 d'octubre. La zona es tornava a omplir d'aigua, tot i que amb menys complicacions, el 14 i 15 d'octubre. I davant la tardor plujosa que ha començat els veïns del Barri del Port  anunciaven aquesta setmana que presentaran una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament. Des de l'Autoritat Portuària, responsable de la gestió urbana i el manteniment del barri del Serrallo, el seu president Josep Andreu ja ha anunciat que s'està revisant el sistema de drenatge de l'aigua. Andreu però també fa una crida a l'Ajuntament de Tarragona, per la seva part de responsabilitat. 

En qualsevol cas, el president del Port de Tarragona ha assegurat que les bombes d'extracció d'aigua han funcionat en els últims períodes de pluja, no durant la gran avinguda, però sí de seguida normalitzant la situació en poques hores. Bombers i policia portuària, diu Josep Andreu, van actuar de seguida en evitar qualsevol dany personal.