El Port insisteix que la ubicació definitiva del moll de creuers no serà a la Pineda

Tercer capítol sobre el futur moll de creuers del Port de Tarragona. Després que aquest dijous l'alcalde de Vila-seca reivindiqués la ubicació inicialment plantejada davant la platja de la Pineda, al futur contradic dels Prats, el Port de Tarragona ha emès un comunicat revalidant les declaracions fetes pel seu president, Josep Andreu, a TAC12, en una entrevista que podran veure sencera aquest divendres a les 21h i les 23h. 

La ubicació de la terminal de creuers del Port de Tarragona, actualment provisional al moll de Llevant, no podrà donar resposta en qüestió de 2 anys al creixement del mercat creuerista i a les peticions de les companyies. La futura construcció del contradic els Prats, davant la platja de la Pineda, havia de ser la solució a la manca d'espai, però l'anunci, dimecres, del president del Port, d'un canvi de plantejament per ubicar en uns dos anys els creuers al Moll de Balears, no va agradar a l'Ajuntament de Vila-seca. 

L’acord es va prendre al Consell d’Administració del 26 de setembre, on no va assistir l’alcalde vila-secà, Josep Poblet, tot i tenir lloc assignat. Poblet, sortia aquest dijous en defensa de la ubicació a la Pineda, justificant que el moll de Balears només seria una proposta temporal mentre no es construís el contradic dels Prats.

En un comunicat emès després, el Port de Tarragona aclareix que la terminal de creuers definitiva s'ha d'emplaçar en un futur a Tarragona, no pas a Vila-seca, en una ubicació per tant que no seria el contradic dels Prats, ni tampoc el moll de Balears, sinó al costat de l'actual Port esportiu.

La mesura del moll de Balears, seguiria sent doncs, provisional. Al mateix comunicat, el Port recorda que la planificació de les infraestructures portuàries depèn de l'Autoritat Portuària, si bé l'Ajuntament de Vila-seca n'és part del consell d'Administració. El que sí que comparteix el Port amb l'Ajuntament de Vila-seca és que cal fixar la data d'inici de les obres del contradic. Josep Poblet assegura que es coneixerà abans d'acabar aquest any.