Arrenca un nou curs amb excedent de grups a Tarragona i amb reclamacions dels sindicats

El sector educatiu i l'ajuntament de Tarragona arribaran a un acord a finals d'any per acabar amb la manca d'espai als Instituts del centre de la ciutat. Així ho afirmen des d'Ensenyament just en arrencar un nou curs escolar que compta amb gairebé 154.000 alumnes matriculats. Des del sindicat USTEC-STEs alerten de la pèrdua de poder adquisitiu dels mestres, de la mancança de docents i de la necessitat de recuperar retribucions i dels desavantatges de la nova avaluació per competències.

L'Escola l'Arrabassada ha escenificat l'arrencada del curs. Des del 2007 els nens i nenes estudien en aquests mòduls prefabricats. Actualment hi ha 444 alumnes matriculats.

Mentrestant continuen els treballs a la futura escola, amb un pressupost de 4 milions d'euros i que preveuen enllestir-se a finals del 2020. El trasllat definitiu encara queda lluny.

Dies enrere Ensenyament i el consistori tarragoní van avançar que conversen per acabar amb l'excedent de dos grups als equipaments escolars públics del centre de la ciutat. L'acord serà inminent.

Hi haurà 7.400 docents, 50 més que el curs passat, mentre que el sindicat USTEC-STES considera que l'increment cobrirà tan sols el 10% de les necessitats. Apunten que els professionals han perdut un 20% de poder adquisitiu en menys de 10 anys, que cal una manera més objectiva a l'hora de contractar i que el flamant sistema d'avaluació per competències serà contraproduent.

USTEC-STEs afegeix que no s'han cobert totes les vacants i que cal més pressupost per reforçar la tasca amb alumnes amb necessitats educatives especials.