La 25a baixada de l'aigua de Sant Magí ja fa camí cap a Tarragona

D'aquestes fonts de Sant Magí de la Brufaganya en raja l'aigua miraculosa que any rere any els portants s'encarreguen de fer arribar a Tarragona. La tradició marca que amb la primera claror del 17 d'agost arranca la tradicional baixada i enguany així ha estat per 25è any des de la seva recuperació. Ben d'hora ha arrancat la 25a baixada de l'aigua de Sant Magí amb la participació d'una setantena de persones que podríem agrupar, totes elles, en famílies.

El bon ambient es manté al llarg del recorregut per la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Tarragonès que es divideix en dues etapes. De moment, alguns han començat els primers passos mirant al cel. Amb pluja o sense, la baixada d'enguany és especial. Entre d'altres, per l'aniversari de la recuperació de la tradició, però també pels atemptats de Barcelona i Cambrils de tot just ara fa un any.

Amb els 25 anys de trajectòria, la baixada de l'aigua és ja una tradició arrelada i un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Sant Magí. Al capdavant la fan possible persones històriques de la cultura tarragonina, però també gent jove que s'hi implica activament. Per a les noves generacions, la comitiva de carros dels portants de l'aigua ha existit tota la vida.  

L'aigua de les fonts ja recórre el Camp de Tarragona dins dels barrals que transporten aquests 8 carros. La comitiva arribarà aquest dissabte a les 6 de la tarda a Tarragona i així es complirà la tradició per 25è any consecutiu.