La fàbrica dels esportistes de Tarragona 2018

El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat acull seleccions espanyoles participants i també combinats estrangers que fan estades preparatòries per perfilar la seva presència en els Jocs Mediterranis.

El CAR té un paper fonamental en els Jocs del Mediterrani de Tarragona que es disputen entre el 22 de juny i l'1 de juliol amb 4.000 participants i 33 modalitats esportives. El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat acull tant a les seleccions espanyoles que hi participen i també a altres combinats estrangers que fan estades preparatòries per acabar de perfilar la seva participació en la competició tarragonina.

La gimnàstica rítmica, l'halterofília, el taekwondo, l'atletisme, el waterpolo, la natació i el voleibol són algunes de les disciplines que utilitzen el CAR com a punt previ als jocs del mediterrani. El CAR també té una altra funció important als Jocs del Mediterrani. El voleibol i la natació són dues de les modalitats que tenen més opcions d'assolir medalla i aquests dies previs preparen de manera intensa la participació en el CAR.

La selecció de voleibol torna a disputar uns Jocs del Mediterrani després de la darrera experiència a Almeria el 2005. Una de les veus experimentades de l'equip és María José Corral, gallega, 27 anys i jugadora que disputa la lliga francesa. Una bona preparació per a la competició exigeix un bon lloc de concentració i el CAR ho és.

La natació, amb la creació del nou mòdul ha permès potenciar les disciplines aquàtiques i tenir un dels referents en instal·lacions d'aquest tipus a Europa. L'equip espanyol sempre prepara les grans cites al CAR i els jocs del mediterrani no és una excepció. El mallorquí Joan Lluis Pons és olímpic, té 21 anys i des de fa quatre que resideix al centre santcugatenc. El seu repte és sumar una medalla als 400 metres i 200 papallones.