Maria José Figueras és la nova rectora de la URV

Es preveien unes eleccions ajustades i ho han estat amb victòria final per l'aspirant. Maria Jose Figueras ha guanyat les eleccions a la Universitat Rovira i Virgili i es converteix en la primera dona en ocupar aquest càrrec durant els 25 anys d'història de la universitat tarragonina. S'ha imposat per 3 punts de diferència al fins ara rector Josep Anton Ferrer.

Després de més de tres hores de recompte, passades les vuit del vespre, Maria José Figueras sortia de la reunió amb el seu equip de campanya sabent que s'havia convertit en la primera dona que ocuparà el càrrec de rectora de la Universitat Rovira i Virgili i la sisena a qualsevol universitat de l'estat.

La candidatura alternativa encapçalada per Figueras s'ha imposat amb el 51,21 per cent de la ponderació de vots dels comicis davant del 48,79 per cent que ha optat pel fins ara rector Josep Anton Ferré, que es converteix en el primer màxim mandatari de la URV  que no completarà els vuit anys màxims de mandat.Els vots del Personal d'Administració i Serveis, del Personal Docent Interí i, sobretot dels estudiants, els tres sectors amb un podenrat més baix ha acabat decantant la balança per a Figueras i contrarestant la victòria de Ferré entre el Professorat Doctor Permanent, el que més pes té a les eleccions.Una Maria José Figueras que ha assegurat que treballaran comptant amb la col·laboració de tota la comunitat universitària per a continuar portant a la URV als màxim objetcius.

D'altra banda, el fins avui rector Josep Anton Ferré ha reconegut la victòria de Figueras, però ha preferit no fer una anàlisi en claent de les raons que l'ha  portat a perdre el rectorat.

Ara doncs s'obre un període de traspàs de poder inèdit després de només quatre anys d'un rector en el càrrec