Escepticisme entre els agents econòmics sobre el nou POUM

El nou POUM de Tarragona ha de servir per fer créixer la ciutat. Aquest és el principal consens que es denota de trobades entre l'Ajuntament i diversos sectors professionals i socials com la taula rodona que ha organitzat la Cambra de la Propietat de Tarragona. Una bona ocasió per veure com aquests agents han rebut la proposta presentada fa uns dies pel govern municipal i que és la llavor del que se sotmetrà a aprovació inicial d'aquí a uns mesos.

LEGALITAT I HABITATGE SOCIAL

S'han posat sobre la taula els principals reptes als quals se sotmetrà el nou pla. Un dels principals, la legalitat, la clau de volta de tot plegat, perquè aquest és l'aspecte que va fer caure l'anterior planejament del 2013. Els agents econòmics i socials també tenen dubtes al voltant de la reserva d'habitatge social en els futurs desenvolupaments urbanístics dels plans parcials.

FILAR PRIM A L'HORTA GRAN

També caldrà posar el focus sobre reptes com el del futur barri de l'Horta Gran, que el govern socialista vol que sigui la ròtula entre el centre i Ponent. A un costat, el Francolí; a l'altre, l'autovia A-27. Caldrà filar molt prim per no incórrer de nou en possibles impugnacions.

L'AJUNTAMENT ES DEFENSA

Sigui com sigui, una jornada que ha servit a l'Ajuntament de Tarragona per prendre nota i per explicar una proposta que saben no satisfà tothomAra toca buscar consens de camí a l'aprovació inicial.