L'Ajuntament no vol els 3.000 habitatges projectats a Sant Salvador i a Pou Boronat

L'Ajuntament de Tarragona demanarà a la Generalitat que desclassifiqui les zones de Pou Boronat i Sant Salvador com a àrees residencials estratègiques. Són dues zones en què ara fa una dècada i mitja es van preveure, dins el pla director urbanístic del Camp de Tarragona, nous barris residencials. Ara això canviarà si la Generalitat dona llum verda, tal com demana el consistori tarragoní.

La part més pròxima al centre de la ciutat és Pou Boronat, situada a l'altra banda de Sescelades i que queda compresa entre l'N-240, l'A-7 i el riu Francolí. En aquest espai de 360.000 metres quadrats s'hi preveien més de 1.800 habitatges, quasi un miler dels quals protegits. L'Ajuntament no demana la derogació completa, sinó només del sector nord.

Més complicada serà la desclassificació de l'ARE de Sant Salvador, perquè part d'aquesta es troba al municipi dels Pallaresos. Aquesta àrea de 230.000 metres quadrats queda situada al costat del camp de futbol del barri. Preveia més de 1.100 habitatges.

No s'esperen traves en aquest procés i hauria de ser una realitat abans de l'aprovació inicial del nou POUM, prevista per d'aquí a mig any, aproximadament.