Tradició i devoció al Serrallo per Sant Pere

A les set en punt, les diferents entitats del barri mariner es van concentrar sota la mirada atenta dels més petits. Minuts després, els tambors van començar a redoblar a la vegada que els Xiquets del Serrallo alçaven dos pilars de quatre.

En aquest moment, Sant Pere va treure el cap, la Plaça va emmudir i tots junts van començar a desfilar pels diferents carrers del barri mariner. Mentrestant, però, eren molts els que guardaven lloc a la plaça i esperaven amb ganes l'arribada del Sant.

EMOCIÓ A FLOR DE PELL

Una hora més tard, la processó va finalitzar el recorregut. Davant una plaça plena de gom a gom, la Víbrieta va obrir pas, seguida dels gegants, els nans i els petits pescadors. El millor moment de la festa major encara havia d'arribar. Després de molts minuts d'espera, els portants es van agenollar per recórrer els últims metres amb Sant Pere a les espatlles, protagonitzant així un dels moments més emotius de la jornada.

Famílies senceres no van poder evitar emocionar-se. I és que Sant Pere és això.

Sigui com sigui el cert és que cal continuar cuidant les tradicions i que el paper de les noves generacions és clau perque aquestes no es perdin.

D'aquesta manera es va posar punt final a un dels dies més esperats per tots els serrallencs i serrallenques. Ara, però, aquests ja comencen a preparar-se per gaudir de les festes de la Mare de Déu del Carme.