Tarragona acull l'obertura de l'Any Montserrat Abelló

Ahir al vespre el saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona va acollir l’obertura institucional de l’any Montserrat Abelló. Aquest 2018 es commemora el centenari del naixement d’aquesta poetessa tarragonina que entre d’altres va ser premi d’Honor de les Lletres catalanes i també Creu Sant Jordi.

Tarragona ha homenatjat una de les seves poetesses més il•lustres, Montserrat Abelló. Coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement la Institució de les Lletres Catalanes dedicarà aquest 2018 a la seva figura. L’Any Abelló tindrà tres eixos principals, la poesia, la traducció i el compromís amb el feminisme i el país, uns aspectes que Montserrat Abelló sempre va tenir presents al llarg de la seva vida, de fet Abelló tenia el desig en majúscules de viure i el seu rebuig a les injustícies. Durant el 2018 i part del 19 una cinquantena d’entitats d’arreu dels territoris de parla catalana organitzaran jornades, exposicions, conferències o recitals. Tot amb l’objectiu de fer arribar l’obra d’Abelló a més gent i seduir a nous lectors.

La ciutat de Tarragona compta amb un retrat de la poeta a la galeria dels Tarragonins il•lustres. Tot i no viure mai a la ciutat, Abelló és una gran ambaixadora ja que sempre ha tingut present la seva ciutat natal.

L’obra de Montserrat Abelló ha estat àmpliament reconeguda, entre d’altres amb el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura, tots tres concedits l'any 2008 i l'any 1998 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi.