El pressupost de la Diputació aposta pel turisme, la cultura i els serveis als municipis

Fins als 153 milions d'euros arribarà el pressuport de la Diputació de Tarragona per l'any vinent. La promció del turisme familiar i de la cultura prenen protagonisme sumant-se al servei que ja dóna l'ens als municipis de la demarcació

Rigurós, audaç i compromés. Així ha definit el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet el pressupost de l'ens supramunicipal de cara a l'any 2018. Uns comptes que arriben als 153 milions d'euros, un 2,18 per cent més que l'any anterior.

Uns comptes en que destaca el creixement del pressupost del Patronat de Turisme que passa de gairebé 6 milions d'euros a poc més de 7. Un augment marcat pel projecte d’especialització i competitivitat territorial TurisTIC en Família, que la Diputació posarà en marxa al costat de diversos agents del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre buscant enfortir el model de turisme familiar del territori i que comptarà amb una subvenció europea de 2'5 milions d'euros.

També entre els grans números destaquen els 9 milions inicials per a la millora de carreteres o els 5 milions que la diputació continuarà aportant al servei de llars d'infants municipals, com ve fent des de l'any 2012, quan va assumir l'aportació que abans feia la Generalitat.

Entre les novetats, els 500.000 euros que la Diputació destinarà a les colles castelleres de la demarcació. Una aportació directa que aquestes rebran en funció de la seva classificació en el darrer concurs de Castells, i s’espera comptar amb la participació de les mateixes en actes relacionats amb els Jocs Mediterranis.

També destaca la compra de l'edifici annex a l'actual Conservatori de Tarragona, a carrer Cavallers, que la Diputació ha comprat per 450.000 euros i que permetrà, un cop enderrocat el seu interior, ampliar en 1.000 metres quadrats les actuals instal·lacions.

Un pressupost que permetrà afrontar el Pla d'Acció Municipal amb 25 milions d'euros el 2018 sense haver de recórrer a crèdit i continuar reduint l'endeutament de l'ens.

El pressupost s'aprovarà aquest divendres amb el vot favorable de principal grup de l'oposició, Esquerra Republicana i el contrari de la CUP.