CB Salou - CB Valls (67-73)

Els de Francesc Canals s'han emportat el primer dels molts derbis de la temporada i coincidint amb l'inici de la Lliga Catalana EBA. És la primera fase d'una competició que precedeix la fase regular de l'EBA, on debutarà enguany el CB Salou.

S'han complert els pronòstics que, sobre el paper, situaven el CB Valls com a favorit a la victòria davant un nouvingut. Però la lògica podia trencar-se en qualsevol moment, encara més amb un CB Salou farcit de jugadors amb experiència i que manté el bloc de l'ascens del curs passat.

Els de Jesús Muñiz han arrencat segurs i amb avantatge màxim de +12 que ha permès marxar al descans 10 punts per damunt (39-29). Però al tercer període el CB Valls ha capgirat el marcador, aprofitant-se de la davallada ofensiva del rival. A manca de només 10 minuts el marge visitants era d'1 punt i s'ha ampliat per signar el 67 a 73 final. 

Els màxims anotadors del CB Salou han estat CJ Barksdale i Eloi Galofré amb 20 i 14 punts, respectivament. Cal destacar l'absència del sancionat Everett Pleasant. Pel cantó vallenc els punts s'han repartit més entre noms com els de Marc Navarro (13), Òscar Ngomo (13) i el debutant Ryan Edwads (10).

És la primera de les tres jornades de la Lliga Catalana; la següent se celebrarà a Valls aquest dimarts i amb el duel davant el CBT, que tancarà la fase prèvia al Serrallo davant el Salou. El guanyador del grup passarà a la fase final. En dues setmanes comença la fase regular de la Lliga EBA. 

Parcials: 14-14, 25-15, 13-24 i 15-20