Salou viurà Festa del Rei Jaume a partir del 30 d'agost

En menys d'una setmana Salou tornarà al segle XIII per iniciar el camí de la conquesta de Mallorca. Del 30 d'agost al 2 de setembre la Festa del Rei Jaume I recuperarà l'essència medieval de la zona amb la tradicional fira i multitut de propostes culturals per a tots els públics.

Entre elles, la desfilada del monarca de camí a la batalla. Serà el gran moment de l'edició número 23 de la trobada, la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici per partir cap a Mallorca. Més de 300 persones compondran una cercavila que arrencarà des de la Torre Vella i que es convertirà una vegada més en el gran moment de la principal festa de les acaballes de l'estiu a Salou.

Per dinovè cop la Festa del Rei Jaume comptarà també amb la Fira Medieval establerta al nucli antic però que també es deixarà veure a la Plaça Bonet i a la zona del mercat. Mostres artesanals, gastronomia, tallers de tot tipus, molts d'ells per a la canalla, exposicions d'armes i elements de tortura, i teatre continu pels carrers seran els grans trets d'una proposta que concentrarà més d'un centenar de parades.

Des del campament medieval a les conferències, la festa arrencarà dijous vinent amb la inauguració de la Fira i s'allargarà fins al 2 de setembre amb el torneig de horseball a la platja de Llevant. Dies després, del 7 al 9 de setembre, el Nàutic organitzarà la clàssica regata commemorativa. L'agenda medieval de Salou s'ha realitzat a través de les regidories de comerç i cultura del municipi.