Salou farà un estudi científic per determinar l'origen de la regressió de les platges

Salou encarregarà un estudi per determinar l'origen de la regressió de les seves platges i poder emprendre accions i decisions davant la desaparició de la sorra. Un dels dubtes a resoldre és de quina manera els dragatges del Port de Tarragona per la platja de la Pineda afecten en la reducció de les platges salouenques.

Cada temporal s'emporta part de les platges de la Costa Daurada. És un fenomen natural habitual que cada any els Ajuntaments amb platja han d'afrontar amb mesures de regeneració de les seves costes. Però segons l'Ajuntament de Salou, en seu cas el mal temps durant l'hivern podria no ser l'única causa de la regressió de la sorra. I això volen que s'analitzi amb un estudi científic que aclareixi els motius del problema.

Una de les hipòtesis que vol estudiar Salou és la possible afectació dels dragatges entre Vila-seca i Salou per la platja de la Pineda, que efectua el Port, i la pròpia influència d'aquesta infraestructura sobre les costes. Salou depen turísticament de les seves platges per això invertirà 24.200 euros en un estudi d'alt component científic irrefutable tècnicament per poder defensar els seus interessos turístics.